haba spellen vanaf 6 jaar

Haba 5411 Wilde vikingen €9.99

Een schip voor mij, een schip voor jou: zo verdelen echte vikingen hun buit. Wie echter slim plant en biedt, kan schepen met een hoop edelstenen veroveren. Een tactisch spel voor 2 - 5 dappere vikingen.
Leeftijd: 6 - 99 jaar
Dit spel stimuleert:
Logisch/tactisch denken

Haba 5435 Boomhutparty! €12.50

In de boomhut gaat het er weer eens beestachtig aan toe. De bewoners kunnen overal verstopt zijn behalve in hun eigen woning. Maar iedereen wil zo snel mogelijk terug naar zijn eigen vier muren. Alleen wie goed onthoudt waar elk dier zich bevindt en het daarna handig van plaats verwisselt, kan als eerste zijn zes partyvriendjes naar huis brengen. Een beestachtig memospel voor 2-4 spelers van 6-99 jaar.
Haba 5765 Betrapt en gesnapt €9.99

De grootste brandkast van de stad is leeg! Was het Duistere Dirk, Inge Inbraak of opnieuw Simon Slinks? De spelers onderzoeken van wie de vingerafdrukken op de plaats van het misdrijf zijn en wie een alibi heeft. Alleen wie razendsnel kan combineren, de juiste verdachten kan identificeren en ten slotte met de bijpassende inzetkaart iemand kan arresteren, wint als beste boevenvanger het spel. Een ingewikkeld reactiespel om executieve functies te bevorderen voor 2 - 4 slimme doordenkertjes van 6 - 99 jaar. Met "Fex-effect" om de moeilijkheidsgraad op te voeren. Een spel uit de Fex-serie.
Haba 5773 Nacht van de magische schimmen €37.50

- met geheimzinnig schaduweffect - betoverende 3D-opbouw - met nieuw spelmechanisme - met varianten voor beginners en gevorderden. Eens per jaar komen de magische bewoners van het betoverde sprookjes bos bij elkaar om een groot feest te vieren. en zoals altijd verzamelen ze zich rond het kampvuur voor een geheimzinnige dans. Maar in de schemer van de nacht tekenen zich alleen de schimmen van heksen, trollen en elfen af. Wie de schaduwen herkent en onthoudt welk sprookjes wezen niet rond het kampvuur heeft gedanst, kan dit magische raadsel oplossen en het spel winnen. Een betoverend schimmenspel! 4-99 jaar, 2-4 spelers, ca. 15-20 minuten.
Haba 5771 Woeste muiterij €9.99

Een geheugenspel om de executieve functies te bevorderen: geheugen verbeteren, concentratie bevorderen. De piraten verdelen hun geroofde buit, maar dat gaat wel volgens strikte regels. Elke speler pakt een buitkaart, zegt wat de buit is en legt het kaartje gedekt neer bij één van de piraten. Als dit volgens iedereen goed is gegaan, pakt de volgende speler een buitkaartje. Als het niet goed gaat pakken de andere spelers zo snel mogelijk de houten papegaai. Als de buit inderdaad niet volgens de regels is verdeeld dan mag de meest oplettende en snelste speler het buitkaartje hebben. Als het kaartje toch wel goed blijkt te zijn neergelegd dan krijgt degene die dit deed als beloning het buitkaartje. Als alle buitkaarten zijn verdeeld, is de speler die de meeste kaartjes heeft verzameld de winnaar. Variant 1: nu komen naast de buitkaarten ook de bankbiljetten erbij, die in de juiste volgorde moeten worden neergelegd. Variant 2: de geluksmunt wordt ingezet. De regels veranderen zodra de munt wordt omgedraaid. Speelduur: ca. 15 minuten.

Leeftijd vanaf 7 jaar
Haba 5948 Piloten zonder vrees €17.99

In de wateren rondom het vulkaaneiland Habanabi ligt een gezonken schip vol met goud. En nu spoelen er overal goudstukken aan... Maar niemand waagt zich met zijn schip in de Bermudavierhoek. Alleen de dappere piloot Pit probeert zijn geluk: wie durft als Pits copiloot samen met hem met hem op zoek te gaan naar de schat? Met een beetje geluk bij het dobbelen en precies genoeg bereidheid om wat risico te nemen, kan je de meeste goudstukken verzamelen.

Een stormachtig dobbelspel voor 2 - 4 onverschrokken copiloten van 6 - 99 jaar.
Haba 5965 Hoog in de lucht €6.99

"In de lucht, klaar af!", klinkt het startsein: koene katten, drieste dassen en heldhaftige honden staan klaar voor een fantastische wedstrijd rond de wereld! Maar de luchtschepen kunnen pas wegvliegen als er net zoveel ballonnen aan de mand zijn bevestigd als het aantal passagiers. Wie slaagt erin om de meeste avonturiers de lucht in te sturen en het spel precies op het juiste moment te beëindigen?

Een tactische memoluchtrace voor 2 - 4 avonturiers van 6 - 99 jaar.

Met variant voor professionele durfals.
5970 Eierdans - Het kaartspel €6.99

Paniek in de kippenren! Iedereen probeert zo veel mogelijk eierkaarten te pakken te krijgen en ze vooral niet te laten vallen. Maar dat is helemaal niet zo eenvoudig, want wie een eierkaart krijgt, moet hem onder zijn kin, in zijn knie of op een ander gekke plek vast zien te klemmen. En als het tijd is voor de grote eierdans, moet je zo snel mogelijk naar de bijpassende kip zien te vliegen... Maar zodra iemand een van zijn eierkaarten laat vallen, worden ieders punten geteld.

Een eierbrekend reactiespel voor 2 - 4 spelers van 6 - 99 jaar.